Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц наказан с три места назад на стартовата решетка, Строл запазва първата...

Сайнц наказан с три места назад на стартовата решетка, Строл запазва първата позиция

2842
0
Сайнц Макларън
Карлос Сайнц, снимка Макларън
Пилотът на Макларън Карлос Сайнц ще стартира с три места назад в утрешната Гран при на Турция. Испанецът получи наказание от три места заради блокиране на  Серхио Перес в квалификацията. Също така ще му бъде отнета точка от неговия суперлиценз. Така Карлос ще стартира надпреварата от 16-та позиция. Самия Сайнц бе разочарован от представянето си в квалификацията.

„Много съм разочарован днес. Имах затруднения със загряването на гумите. Решихме да рискуваме и сложихме интермедии в Q2, но това не проработи. Ще направя всичко възможно да запиша добро класиране в състезанието“, сподели Сайнц.

Maлко по-късно наказание получи и неговия съотборник Ландо Нори. Бртитанецът бе наказан с 5 позиции заради игрониране на жълти флагове.


Друг състезател, който бе извикан от стюардите бе Ланс Строл. Канадецът бе разследван за това, че е игнорирал жълти флагове в третата фаза на квалифиакцията. Стюардите са решили, че Строл не е нарушил правилата и е намалил скоростта когато са бил развят жълтия флаг. Така той запазва спечеления първи ползпозишън в своята кариера.