Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц получава новия двигател на Ферари за Турция

Сайнц получава новия двигател на Ферари за Турция

2356
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц ще получи новата задвижваща система на Ферари за Гран при на Турция. Това означава, че той ще потегли в надпреварата от дъното на стартовата решетка. Същото се случи със съотборника му Шарл Льоклер в Русия.

Ферари въведе новия агрегат, който е особено важен за работата на Скудерията по проекта за 2022 г., в Сочи. Льоклер пръв получи мотора. След края на уикенда в Русия от тима споделиха, че са доволни от работата на задвижващата система. Отказаха обаче да посочат точно какво е подобрението в сравнение с предишния агрегат. Според непотвърдена информация напредъкът е от порядъка на 10-15 к.с.

Сайнц пък коментира след Гран при на Русия, че въпреки постигането на забележителни резултати с новия си отбор през сезон 2021, все още не разбира напълно колата си

Той има три подиума досега – в Монако, Унгария и Русия.

„Предполагам, че се вижда и отстрани, но все още не се чувствам 100% удобно с колата. Поради някаква причина имах няколко катастрофи. Не разбирам напълно болида“, призна испанският пилот.

„Подиумите се дължат на факта, че използваме предоставилите ни се възможности. Това е добре, тъй като демонстрира, че отборът се справя добре под напрежение. Така постигаме резултатите, когато имаме шанс.

От Ферари съобщиха също така, че шефът на тима Матия Биното няма да е на пистата Истанбул парк. Той ще остане в базата в Маранело, където ще се съсредоточи върху работата за догодина.