Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари удовлетворени от новия двигател, но не толкова от работата с...

Във Ферари удовлетворени от новия двигател, но не толкова от работата с гумите в Сочи

3301
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц поведе на старта в Русия; снимка: Ферари

Матия Биното бе набелязал стартовете на пистите Монца и в Сочи за ограничение на щетите за Ферари. У дома в Италия Скудерията постигна четвърто и шесто място в класирането, а в Русия взе подиум. Карлос Сайнц стигна до третото място на Сочи Аутодром, но съотборникът му Шарл Льоклер, който бе с новата задвижваща система на тима от Маранело, сбърка в края на надпреварата и финишира извън топ 10. От Ферари – подобно на Макларън – признаха грешката, че не са настояли и двамата им пилоти да влязат в бокса. В отбора бяха убедени впоследствие, че дори едновременен пит на Сайнц и Льоклер е щял да донесе по-добър резултат.

Новата задвижваща система ни помогна да спечелим малко време в обиколка, издръжливостта бе добра и като цяло се справи според очакванията ни“, заяви Биното след края на уикенда в Русия

„В някои други области не се справихме толкова добре, колкото трябваше. В управлението на гумите например, спиранията в бокса и смяната на гуми на Шарл накрая. Той обаче демонстрира още веднъж колко е талантлив. Направи страхотен старт, поддържаше чудесно състезателно темпо, показа нужното количество агресия при изпреварванията. Третото място е прекрасна награда за усилията на Карлос. Той направи великолепен уикенд.“

Карлос Сайнц и Даниел Рикиардо влязоха в бокса в 48-ата обиколка. И двамата бяха изпреварени от Макс Верстапен, но останаха трети и четвърти до финала. Шарл Льоклер и Ландо Норис пък бяха сред най-късно спрелите за интермедии и стигнаха до карирания флаг съответно седми и 15-и.

„Видях, че Карлос сложи интермедии, но имах съмнения дали беше правилно. В крайна сметка останах на пистата 2 обиколки повече, отколкото трябваше. Първоначално още вървях добре, но дъждът се засилваше. Трябваше да дам на отбора по-добра информация за условията на пистата, тогава може би щях да спра по-рано. Ще си вземем поука“, заяви Льоклер.

Сайнц от своя страна каза, че уикендът в Русия е бил най-добрият му с Ферари досега. Испанецът се присъедини към Скудерията в началото на 2021 г.

„Перфектен? Не знам, перфектен е твърде силна дума. Но нека го кажа така: най-цялостният ми уикенд, да, това е. Единственото неприятно нещо е да поведеш, а в крайна сметка да финишираш трети. Целият отбор трябва да продължи да анализира, за да видим какво бихме могли да свършим по-добре с гумите, горивото, да имаме малко по-добра максимална скорост. За да не може да бъдем така лесно изпреварени следващия път, когато водим в надпревара“, допълни Сайнц.