Начало Рали Сайнц: Ожие е един от тримата най-добри рали пилоти в света

Сайнц: Ожие е един от тримата най-добри рали пилоти в света

95
0
Себастиен Ожие

Лично Карлос Сайнц е участвал в сключването на сделката между Фолксваген и Себастиен Ожие, тъй като го смята за един от тримата най-добри рали пилоти в световен мащаб. Двукратният световен шампион се оказал в центъра на събитията, довели до привличането на загубилия мястото си в Ситроен французин. Част от работата на Сайнц е като експерт и съветник на автомобилната компания. Синът му Карлитос пък е свързан с Фолксваген посредством участието си във Формула 3.

Себастиен е един от тримата най-добри пилоти в света. Това е мнението ми – заяви Сайнц.

Бившият пилот, който спечели титлата във WRC през 1990 и 1992 г. с Тойота бе заявил още преди време, че целта на Фолксваген е да привлекат доказан победител. Същото е мнението и на моторспорт директора на компанията Крис Нисен, чиято цел е да подготви стабилен екип за връщането на концерна в световните ралита през 2013 г.

Във Фолксваген опитаха през лятото да привлекат Себастиен Льоб, но не успяха. След това не са се опитвали да водят разговори с Ожие, тъй като вярвали, че той има непоклатим договор със Ситроен и са обмисляни кандидатурите на Яри-Мати Латвала, Мико Хирвонен, Петер Солберг. Освен вече утвърдените в ралитата имена бяха осъществени контакти и с някои млади таланти – сред тях Кевин Абринг, Андреас Микелсен, Кристиан Ридеман, Ханс Вайс.