Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц под доброволна карантина след завръщането си от Австралия

Сайнц под доброволна карантина след завръщането си от Австралия

569
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Макларън

Пилотът на Макларън Карлос Сайнц разкри, че е поставен под доброволна карантина след завръщането си от Австралия. В Мелбърн именно служител на тима от Уокинг даде позитивен тест за коронавируса COVID-19. В резултат Макларън се оттегли от състезанието, а по-късно то бе отменено.

След случилото се членът на тима бе поставен под карантина, заедно с още 14 човека от отбора, които са имали контакт с него. Всички те останаха в Австралия. От Макларън обявиха днес, че на тези от 14-те члена, на които до момента са им излезли пробите, резултатите за вируса са отрицателни.

Самият Сайнц се прибра в родината си Испания и доброволно е пожелал също да бъде карантиниран за 2 седмици. Карлос си е направил тест за COVID-19, който се е оказал отрицателен.

„В момента се чувствам перфектно, заяви Сайнц. – В името на всеки един човек, е много важно да бъдете отговорни и да следвате указанията на експертите.

Последните няколко дни бяха натоварени за мен, като се опитвах да организирам живота си след връщането ми от Австралия. Очевидно малко ми е скучно. Предполагам, че всички, които са под тази карантина, са малко отегчени.

Опитвам се да се занимавам с някакъв спорт и да върша неща, които никога не бих направил преди заради многото пътувания. Щом този вирус приключи, ще се върнем към състезания. Нямам търпение това да се случи. Състезанията ми липсват, както и пътуванията с тима по света.“