Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц се надява на чиста борба в Абу Даби: Да покажем, че...

Сайнц се надява на чиста борба в Абу Даби: Да покажем, че още сме спорт, а не шоу

1562
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц се надява двубоят за титлата този уикенд да приключи с чиста борба в името на Формула 1 и за да докажат участващите в битката Макс Верстапен и Люис Хамилтън, че това още е спорт, а не шоу. Пилотът на Ферари сподели, че е изгледал Гран при на Саудитска Арабия, прибирайки се в хотела си след състезанието в Джеда.

„Аз лично искам единствено всичко да мине чисто през последния уикенд, да стане добро състезание. За имиджа на спорта повече от всичко останало. В името на Формула 1 и за да покажем, че още сме спорт, а не шоу. Да демонстрираме спортсменство и добра борба в един страхотен финал“, заяви Сайнц

„Миналата неделя се прибрах в стаята си и си пуснах състезанието, за да видя какво, по дяволите, стана пред мен и защо всички обсъждат случилото се. Когато имаш възможност да гледаш, осъзнаваш колко близка е битката, как двамата претенденти за шампионата се борят във всеки старт, колко вълнуващо и идеално е това като ситуация за Формула 1.“

„За съжаление в Туитър и социалните медии има голяма поларизация. Много… не бих казал малтретиране, но страшно разделение. Това отнема от вълнението на борбата. Според мен е по-добре да си малко по-неутрален, да се наслаждаваш на двубоя и нека най-добрият победи.“

„Аз лично няма да коментирам кой е пилотът на сезона за мен. Ако посоча един, другата страна веднага ще ме критикува. Не искам да заемам позиция, защото няма смисъл“, каза още Сайнц.

На практика всички пилоти бяха питани кой според тях ще вземе титлата за сезон 2021. Даниел Рикиардо заяви, че е спрял да дава прогнози

„В един момент мислех Макс, в други – Люис. Трудно е да се разчете ситуацията. В крайна сметка за спорта наистина е страхотно, че борбата стигна до последното състезание и са равни по точки. И съвсем накрая всичко ще се реши от това кой ще направи по-добър уикенд в Абу Даби. Просто е“, добави австралиецът.

Почти същото коментира и Ланс Строл. Мик Шумахер сподели, че стиска палци и на двамата. Съотборникът му в Хаас Никита Мазепин допълни, че и Верстапен, и Хамилтън заслужават да спечелят. Себастиан Фетел каза, че дори Люис да вземе осма титла, то Михаел Шумахер остава завинаги неговият кумир.

„Михаел е моят герой и поради тази причина може би не искам Люис да спечели. Истината е, че и двамата направиха силен сезон. Имат шанс за титлата в последното състезание, защото го заслужават. По отношение на Михаел нищо не се променя за мен, дори Люис да вземе още една, две, три, пет титли. Разбирам се с Люис, но вероятно отвътре ми идва да кажа Макс, за да се запази рекордът на Михаел. Но иначе ще спечели по-добрият“, обясни Фетел.

Според Фернандо Алонсо Верстапен е бил на крачка пред всички останали през сезона

„Мисля, че Мерцедес има малко по-добро представяне в последните надпревари. Но видяхме квалификационната обиколка в Джеда, докато Макс не се удари в последния завой – тя беше негова, не на Ред Бул. Според мен Мерцедес заслужава конструкторската титла, защото колата е по-силна, а Макс като цяло през годината караше на крачка пред всички останали“, е мнението на испанеца.

Пиер Гасли също гледал миналата неделя какво се е случило на пистата в Джеда. Той коментира, че не е сигурен как ще завърши битката, но мисли, че Макс и Ред Бул ще спечелят.

„Честно казано, титлата ще я вземе онзи, който има повече точки“, заяви Кими Райконен. „За мен няма значение кой ще е. Но ако трябва да избирам, вероятно бих посочил Ред Бул. Нещо различно, разбирате ли?“

Джордж Ръсел каза, че би се радвал Хамилтън да надделее

„Според мен постигнатото от него, особено напоследък, е изключително. Дори само фактът, че още е в борбата при положение, че Ред Бул имаше далеч по-силна кола в началото на годината… Мерцедес спечели три от четири състезания на старта на сезона, ако не се лъжа, а Ред Бул очевидно бяха по-бързи. Но и Макс свърши страхотна работа. И двамата заслужават да спечелят по различни причини“, допълни Ръсел.