Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц ще използва ново шаси в Испания заради проблеми в охлаждането

Сайнц ще използва ново шаси в Испания заради проблеми в охлаждането

Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Макларън ще смени шасито на Карлос Сайнц за Гран при на Испания. Причината е проблем в охлаждането на колата по време последното състезание на Силвърстоун, където испанецът завърши 13-и. Там той трябваше да използва различни аеродинамични настройки, за да избегне прегряване на двигателя.

Андреас Зайдл каза, че от отбора са сменили няколко компонента, тъй като търсят отговори.

„Направихме различни промени в конструкцията на колата, за да опитаме да разберем или да премахнем разликата в температурата, която имахме на Силвърстоун. Така че сменихме няколко компонента, включително монокока, защото протоците на радиатора са свързани с него“ каза Зайдл

„Трябва да видим в свободната тренировка дали сме разбрали проблема който имахме. Също така е важно да се разбере, че по отношение на чисто представяне това няма да е от голямо значение.“

Очакванията през този уикенд са за по-високи температури в сравнение стези във Великобритания. Това може да създаде допълнителни затруднения, ако от Макларън не успеят да решат проблема по време на тренировките.


Сайнц е вторият пилот, който използва ново шаси за Гран при на Испания, след като от Ферари направиха същата промяна за Себастиан Фетел.