Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Спряхме в точния момент и успяхме да се изкачим обратно до...

Сайнц: Спряхме в точния момент и успяхме да се изкачим обратно до трето място

2317
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка: Ферари

Карлос Сайнц спечели третия си подиум за Ферари, завършвайки трети в Гран при на Русия. Испанецът стартира от втора позиция и дори водеше надпреварата през първите 15 обиколки.

След като Норис си върна позицията, от Ферари решиха да сменят гумите на Сайнц, за да пресекат стратегията на пилота на Макларън. Ландо обаче остана около 15 обиколки повече на пистата и излезе пред Карлос след спирането си. Разбираемо, Сайнц не бе доволен от стратегията към този момент, тъй като загуби важни позиции и възможността да се бори за подиум. Въпреки това, той се възползва перфектно от хаоса в последните обиколки, когато започна да вали.

„Потеглих добре и приоритета бе да не губя позицията от Джордж. След това успях да застана зад Ландо и да атакувам във втори завой. Това сработи добре, но гумите ми започнаха да се износват. Спряхме рано за твърдите гуми и трябваше да ги пазим много.“

„Дъждът дойде в най-лошото възможно време, тъкмо когато гумите ми започваха да си отиват. Спряхме в точния момент и успяхме да се изкачим обратно до трето място.“


Шарл Льоклер завърши едва 15-и, макар че състезанието вървеше добре за него до последните обиколки. Преди да завали той се движеше 8-ми, на около пет секунди зад Макс Верстапен, като се очакваше дори да има възможност да изпревари нидерландеца накрая.

Той обаче сподели, че не е могъл да влезе в бокса именно заради съотборника си, който в този момент се е намирал пред него и е избрал да сложи интермедия.