Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: В Хаас са с половин секунда пред останалите в средата на...

Сайнц: В Хаас са с половин секунда пред останалите в средата на колоната

1459
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц, снимка Рено

Карлос Сайнц смята, че колата на Хаас има половин секунда аванс спрямо конкурентите в средата на колоната във F1. Пилотът на тима Кевин Магнусен завърши 6-и в Австралия, като се класира най-напред спрямо отборите извън водещите 3 – Мерцедес, Ред Бул и Ферари.

Според Сайнц, който тази година кара за Макларън, авансът на Хаас е доста сериозен. И той трудно ще бъде наваксан в хода на сезона.

„В Хаас са твърде напред в средата на колоната, каза Сайнц пред репортерите в Бахрейн. – Това е единственото лошо нещо спрямо миналия сезон по отношение на тимовете в средата. В Хаас имат преднина от повече от половин секунда. И да наваксаш такова изоставане е много трудна задача.

А те няма да стоят на едно място. Което означава, че трябва да подобрим скоростта ни с 0-7-0.8 сек на обиколка. А това е много. Ще бъде много трудно да сме пред Хаас в квалификациите през цялата година. Може би няма да е чак толкова трудно в състезанията.“

Сайнц не завърши първото състезание от сезона в Австралия заради повреда в хибридната система на Рено MGU-K. Очаквано за предстоящия кръг в Бахрейн той ще използва нова такава. Според Сайнц като цяло хибридната система за възстановяване на енергията е слабото място на колата му.