Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сам Бърд ще тества за Мерцедес

Сам Бърд ще тества за Мерцедес

23
0
Сам Бърд

От отбора на Мерцедес обявиха, че пилотът от GP2 сериите – Сам Бърд, ще тества за тях по време на тестовата сесия в Абу Даби, която ще се проведе непосредствено след последното състезание този сезон (последно както за Ф1, така и за GP2 календара).

Тази година бе доста успешна за младия британец, като той успя да спечели и първата си победа в GP2 на надпреварата на Монца. Там той се състезава за отбора на ART, но вече е имал досег и с Ф1 автомобил, когато направи тест за отбора на Уилямс през 2007-ма година.

„Сам свърши впечатляваща работа в GP2 сериите в първия си сезон там. Той е най-добре класиралият се новак и постигна отлични резултати през сезона, затова сме много доволни, че той ще може да се присъедини към Мерцедес за теста ни за млади пилоти следващия месец. Убеден съм, че той ще покаже на тима така необходимото постоянство и обратната връзка, от които се нуждаем.

Това е също и отличен шанс за Сам да продължи с прогреса си в моторните спортове и да увеличи опита си с коли от Ф1″, заяви тим-шефът на Мерцедес – Рос Браун.