Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съмнения за провеждането и на Гран при на Виетнам

Съмнения за провеждането и на Гран при на Виетнам

1505
0
Виетнам, Ханой
снимка: VGPC

Има съмнения, че и Гран при на Виетнам в Ханой може да бъде отменено. Надпреварата е насрочена за 3-5 април. Вчера официално бе обявено, че състезанието в Китай, което трябваше да се състои на 17-19 април, се отлага заради коронавируса COVID-19.

Ханой се намира на по-малко от 200 км от границата с Китай. А в страната, която за първи път трябва да приеме Формула 1 тази година, вече има над 10 000 човека, поставени под карантина. А те са в град Сон Лой, който е само на 40 км от Ханой.

Регистрираните случаи на вируса са 15. В момента полетите за и от Виетнам са стриктно контролирани. Хората със симптоми на вируса не са допускани да излизат от страната.

Спортният директор на F1 Рос Браун заяви в тази връзка, че все пак шефовете на спорта са получили съвет от местните власти, че състезанието може да се състои.

Браун каза още, че Формула 1 се опитва да намери нова дата за Гран при на Китай. За момента обаче това изглежда много трудна задача.

Изпълнителният директор на F1 Чейс Кери призна, че ще бъде голямо предизвикателство да се намери нова дата за състезанието в Шанхай. Все пак той уточни, че не всички възможности още са прегледани и изчерпани.