Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само един питстоп е възможна стратегия в Италия, смятат от Пирели

Само един питстоп е възможна стратегия в Италия, смятат от Пирели

82
0
гуми,Пирели

Гран при на Италия може да се направи и само с едно спиране в бокса за смяна на гуми, смята моторспорт директорът на Пирели Пол Хембри.

Той сподели след петъчните свободни тренировки, че двата типа гуми – хард и медиум – са имали чудесно представяне.

– Особено хард вървяха почти толкова, колкото и по-меката смес, но са с по-висока издръжливост, въпреки топлото време на Монца. В събота може да видим различни подходи. Не е изключено и да има стратегии с един питстоп за състезанието. Това бе тактиката, с която бе спечелена победата в Белгия, а там използвахме същите смеси. На Монца гумите са сериозно натоварени, но нивата на износване бяха много добри. Освен това за първи път от доста време целият уикенд изглежда ще премине без валежи, което ще позволи на отборите да стартират в неделя с много събрана информация – каза още Хембри.

Миналата година Себастиан Фетел (Ред Бул) направи два бокса по пътя си към победата в Италия. Той тръгна от полпозишън, като първата позиция е важна дори на трасе, където изпреварванията не са чак толкова трудни като на други писти: от 2000 г. насам надпреварата на Монца е печелена 9 пъти от пилотите, потеглили от първото място на грида.