Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само Норис е с новия пакет на Макларън

Само Норис е с новия пакет на Макларън

637
0
Ландо Норис, Макларън
снимка: Виктор Алекян

Иван Тенчев, Сингапур. Екипът на Макларън е със сравнително най-много нови елементи в днешните тренировки за Гран при на Сингапур. Пакетът обаче е само един и се тества от Ландо Норис, докато Даниел Рикиардо е със старите елементи. Ще се направи пряко сравнение, а екипът ще има два пакета за Сузука в Япония. Австралиецът заяви снощи, че не е разочарован от подобно развитие, защото това е нормално, а и той ще направи всичко, за да помогне на тима в битката с Алпин при конструкторите. Разликата между класиране на 4-то и 5-то място е около 4,5 милиона долара от парите от ФОМ.

При Макларън напълно променени в стила на Ред Бул са кутиите за радиаторите – за по-добра ефективност на охлаждането и по-добри въздушни потоци назад

Подът също е нов, с ново оформление на страничните прорези. Изменена е формата и на дифузьора, както и предните кутии за въздух към спирачните апарати.

Съперниците от Алпин също са с нов под, пак с ново насочване на потоците за запечатване на въздуха отдолу. Те не го използваха в първата сесия, когато условията не са като тези, в които ще карат екипите в квалификацията и състезанието.

Сред другите екипи най-интересна е конфигурацията на новия нос и предно крило при Алфа Таури

Те бяха единственият екип, при който имаше сериозно излизане на носа над крилото с лека чупка между тях за формиране на разделящи струи. Те се оказаха неефективни и сега върхът на носа се слива с първия елемент на крилото и се създава повече притискане и ефективно използване на въздуха.

От останалите екипи единствено Ред Бул и Уилямс имат малки промени. „Биковете“ за пореден път имат изменения в ръбовете и фугите в края на пода. В Уилямс изпробват нови елементи около задните спирачни апарати.