Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Само Райконен и Квят не са ми се обаждали, разкри Тото Волф

Само Райконен и Квят не са ми се обаждали, разкри Тото Волф

50
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф разкри, че само двама пилоти от настоящите в решетката – Данил Квят и Кими Райконен не са му се обаждали по телефона, след като Нико Розберг обяви оттеглянето си от спорта миналия петък.

Веднага започнаха предположения кой може да го замести, като наскоро шефът на борда на директорите на Мерцедес в F1 Ники Лауда заяви, че половината пилоти в решетката вече са се предложили на тима от Бракли.

„Само двама пилоти не ми се обадиха: Данил Квят и Кими Райконен, заяви Волф. – Всички останали го направиха, включително Пастор Малдонадо и пилоти, които имат договори.”

В тази връзка бащата на Макс Верстапен – Йос, заяви, че не може и дума да става холандецът да премине в Мерцедес. „Моят син е напълно удовлетворен от положението си. Лично аз не разбирам решението на Нико. Да, той се стремеше към титлата, постигна я, но защо напуска? Макс също иска да стане шампион, но веднъж не е достатъчно. Формула 1 е прекрасен свят, който ти дава интересни неща и възможности. Ето защо синът ми просто няма да си тръгне толкова бързо от спорта.”

Не е изключено мястото на Нико в Мерцедес да бъде заето и от обявилия вече своето оттегляне Фелипе Маса. Това заяви самият той пред бразлиската телевизия Globo. „Много съм щастлив с решението си да се откажа, каза Фелипе. – Но кой не би желал да кара за Мерцедес? Не мисля, че мога да подпиша с Мерцедес и се надявам те да намерят добър пилот. Но да караш най-добрата кола е удоволствие за всеки пилот.”