Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съперниците копират колата ни, твърди Биното

Съперниците копират колата ни, твърди Биното

2920
0
Шарл Льоклер, Ферари
снимка: Ферари

Отборите във Формула 1 вече копират дизайна на колата на Ферари. Това твърди шефът на Скудерията Матия Биното. Според него това важи особено за предното крило с концепция за ниско челно съпротивление. А именно тя е една от причините за много високата скорост на правите на колата SF90.

В комбинация с подобренията по нея от лятната пауза насам, във Ферари изглежда имат най-бързата кола в момента. Биното каза още, че до края на сезона не се предвиждат големи ъпгрейди по автомобила, каквито имаше например в Сингапур.

„Каквото и да направим този сезон по отношение на разбирането на колата, това ще бъде ключово за следващата година, каза Биното.

– Затова още сме се фокусирали върху тазгодишния болид. Не само защото искаме победи, но и защото доброто разбиране на колата и нейното представяне ще ни бъде от полза следващия сезон.

По отношение на предното крило, мисля, че някои отбори вече ни копират. Повече отколкото ние тях. Затова мисля, че болидът ни за следващата година ще бъде развитие на сегашния. Не мисля, че концепцията ни е напълно грешна или сбъркана.“

Според Биното пропуснатите възможности за победи в началото на сезона и успехите в последно време показват, че изчисленията във Ферари не са били погрешни. Той смята, че има много причини, поради които представянето на тима не беше според очакванията. И те не са дължат само на концепцията на колата.