Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сър Бен Ейнсли иска да работи с Нюи в британски проект за...

Сър Бен Ейнсли иска да работи с Нюи в британски проект за Americas Cup

36
0
Ейдриан Нюи

Сър Бен Ейнсли има огромно желание да работи с Ейдриан Нюи в британски проект за участие в Americas Cup.

Възможността гениалният конструктор да напусне Гран при, за да създава съвсем различни неща, бе обсъждана по време на миналия сезон 2013 г. Той няколко пъти отхвърля слуховете и заявява, че остава в Ред Бул. Екипът от Милтън Кийнс спечели и двете титли в шампионата на Формула 1 през последните четири години с болидите на Нюи.

Ейдриан е голям фен на спорта ни. Има потенциал да участва, да погледне конструкторския ни екип, както и какво точно правим. Беше страхотно да се видим и да говорим, макар че той е отдаден на Формула 1 в обозримо бъдеще – коментира Ейнсли пред ВВС Радио.

Появата на Ейнсли по време на Гран при на Абу Даби през ноември 2013-та наля вода в мелницата на слуховете.

Четирикратният олимпийски шампион бе водещата фигура в Oracle Team America в последното издание на прочутата надпревара и изведе тима до победа. Той обаче има огромно желание на събере средства за чисто британски проект и дори събитието да се проведе в британски води. Засега Ейнсли е „сравнително уверен”, че ще се справи със задачата по намирането на необходимия бюджет, като според него присъствието на Нюи би било не просто ценно, а на практика незаменимо за едно такова начинание:

Да имаме на разположение Ейдриан или някои от изключително умните хора от тази индустрия би било невероятна помощ за отбора. Нюи очевидно е гений по отношение на всичко, свързано с подобни конструкции. Има невероятна биография, но не би ми допаднало някой да си помисли, че се опитвам да го отмъкна от Ред Бул.