Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт сигурен, че ще остане в Уилямс до края на сезона

Сарджънт сигурен, че ще остане в Уилямс до края на сезона

489
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт отговори на слуховете за бъдещето си в Уилямс. Американецът призна, че се чувства много комфортно и е категоричен, че ще остане част от британския отбор поне до края на настоящия сезон.

Сарджънт започна втората си година като пилот на F1. Младият американец получи нов шанс след трудната новобранска кампания, в която спечели една точка.

23-годишният пилот изпитва огромни затруднения от началото на сезон 2024 в F1. Понастоящем той няма нито една спечелена точка и заема последното 21-во място в класирането при пилотите. В допълнение, Сарджънт имаше няколко катастрофи, които струваха скъпо на отбора

В началото на месеца се появиха спекулации, че Сарджънт може да загуби мястото си в Уилямс съвсем скоро. Говореше се, че това може да се случи още в Гран при на Емилия Романя.

За заместник на Сарджънт е спряган Андреа Кими Антонели. Италианският тийнейджър и протеже на Мерцедес направи истински фурор в младежките категории. Понастоящем Антонели кара във Формула 2 с тима на Према.

Антонели има достатъчно точки, за да получи суперлиценз. Италианецът обаче трябва да навърши 18 години, за да покрие изискванията. Така той няма как да кара в F1 преди началото на втората половина от тазгодишната кампания.

По време на рейс уикенда в Маями Тото Волф заяви, че няма да бърза да слага Антонели в автомобил от F1. В същото време шефът на Уилямс Джеймс Ваулс каза, че в момента отборът има по-сериозни проблеми.

Сарджънт бе попитан за нарастващите спекулации за бъдещето му в F1. Младият американец изобщо не се притесни от всички истории по негов адрес.

„Знаете ли, наскоро говорих на 4 очи с Джеймс. Говорих и с мениджърите си. Чувствам се комфортно“, заяви той в Маями. „Това са само вътрешни разговори, така че няма да казвам нищо конкретно.“

Американецът смята, че се справя отлично с работата и постигна напредък от състезание на състезание.

„Справям се с работата си по най-добрия възможен начин. Влизането в FP1 този уикенд беше най-комфортното, което съм изпитвал през цялата година. Имам чувството, че веднага се адаптирах към условията“, каза той.

„От Австралия насам имам чувството, че всичко върви сравнително добре от гледна точка на темпото. В Япония научих много неща, а уикендът Китай беше разочароващ. Сега отново чувствам, че върша добра работа.“

„Търся тази последна десета и просто се наслаждавам на това, че съм си у дома. Също така продължавам да давам най-доброто, на което съм способен“, каза още Сарджънт.

Сарджънт не завърши домашната надпревара в Маями. Пилотът на Уилямс имаше контакт с Кевин Магнусен в обиколка №28, след което се удари в предпазните ограждения около първи и втори завой

„Много разочароващ начин да завърша домашната си Гран при. Състезанието беше прилично преди инцидента“, каза Сарджънт.

„Това, което мога да кажа, че и на двамата с Алекс ни липсваше малко темпо но все пак се борехме добре.  Въпреки това уикендът беше положителен от момента. Успях да извлека почти всичко от колата. Все още има малки неща, които трябва да се подобрят. Като цяло нямам чувството, че през този уикенд имаше още неща, които можеше да вземем. Чувствам се добре и съм готов да продължа към серията от европейски състезания“, завърши състезaтелят на Уилямс.