Начало Избрани Сарджънт: Извинявам се на екипа за грешката си в началото на Гран...

Сарджънт: Извинявам се на екипа за грешката си в началото на Гран при на Маями

474
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт се извини на Уилямс заради контакт в началото на Гран при на Маями. Американецът призна, че негова грешка е довела до удар в автомобила на Ланс Строл, който е счупил част от предното му крило и е компрометирал остатъка от състезанието.

Снощи Сарджънт участва в първата си домашна Гран при. Събитието бе доста специално за 22-годишния състезател, който е родом от Форт Лодърдейл. Американският град се намира в щата Флорида и е на около 50 км от Маями

Сарджънт потегли от последна позиция в снощната Гран при на Маями. Пилотът на Уилямс направи добър старт и се придвижи с няколко места напред. За съжаление той закачи болида на Ланс Строл във втория сектор на трасето. В резултат на това се счупи част от предното крило.

Сарджънт първоначално не излезе в бокса след контакта със Строл и изчака до края на втората обиколка. Така той зае последното място в колоната, където завърши и в крайна сметка.

„В първата обиколка поставих автомобила на място, на което не трябваше, след което ударих предното си крило. Оттам нататък състезанието беше наистина трудно“, сподели Сарджънт.

„Извинявам се на екипа за грешката си в началото на Гран при на Маями. Трябваше веднага да вляза в бокса и да не се бавя. След спирането имах дълъг стинт с твърдите гуми. Усетих, че се справям доста добре. Към края на състезанието изпитвах известни затруднения с гумите, но това в крайна сметка можеше да се очаква“, продължи Сарджънт. „При нормална стратегия темпото ни щеше да е доста стабилно. Като цяло уикендът ми хареса въпреки всички проблеми“, каза още Логан Сарджънт.

Съотборникът на Сарджънт Александър Албон също остана извън челната десетка в Маями. Пилотът на Уилямс се движеше близо до топ 10 през по-голямата част от надпреварата. В последните обиколки той загуби позиции от Строл и Юки Цунода и пресече старт-финалната линия 14-ти

„Беше доста сложно състезание, в което нямахме нужното темпо“, обясни Албон.

„Влязохме в състезанието с мисълта, че сме деветият най-бърз автомобил на решетка. Вероятно наистина беше така“, продължи състезателят на Уилямс. „Управлявахме предните и задните гуми. Въпреки това нямах истинско сцепление, заради което се „плъзгах“ по пистата.“

Албон не е голям оптимист за следващите няколко надпревари от сезон 2023 в F1.

„Трасетата, които предстоят, не са подходящи за нашия автомобил. Освен това някои отбори имаха подобрения по автомобилите си. Сега просто трябва да се справим с тях и да не допускаме да ни изпреварят.“

„Има някои положителни неща, които да вземем от уикенда. От друга страна но състезания като снощното ни излагат малко на показ и показват къде наистина се намираме“, добави Александър Албон.