Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт не знае дали ще остане в Уилямс догодина

Сарджънт не знае дали ще остане в Уилямс догодина

281
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт коментира бъдещето си в Уилямс. Младият американец призна, че няма представа дали ще остане в отбора от Гроув и през следващия сезон. Очаква се това да стане ясно след приключването на уикенда в Абу Даби.

Сарджънт е един от тримата новобранци през сезон 2023 в F1. 22-годишният състезател изживява изключително трудна кампания. Сарджънт прекърпя няколко катастрофи и се замеси в някои ненужни инциденти в предишните стартове от кампанията

Освен инцидентите, Сарджънт изостава чувствително от съотборника си Александър Албон. Англо-тайландският състезател спечели 27 от 28-те точки актив на Уилямс до този момент. Сарджънт на свой ред записа първата си точка в домашната си Гран при на Остин. Това се случи най-вече заради дисквалификацията на Люис Хамилтън и Шарл Льоклер, а не заради темпото на американеца.

Договорът на 22-годишния състезател изтича в края на тази година и все още е подновен. По този начин бъдещето му в F1 все още е гарантирано, въпреки напредъка, който показа през последните стартове.

Шефът на Уилям Джейс Ваулс каза, че бъдещето на Сарджънт ще бъде решено след края на сезона. Британският инженер поиска пилотът да бъде по-постоянен и да не предприема излишни рискове. Разбира се, американецът трябва да бъде по-близо до Албон и да печели точки.

Този уикенд Сарджънт коментира темата дали ще остане в Уилямс през 2024 г. или не. Американецът призна, че няма представа дали британският отбор ще продължи да разчита на него или не. Разбира се, неговата цел е да остане в тима поне още една година.

„Честно казано, не знам. За мен това е просто случай, в който трябва да мисля състезание за състезание. Чувствам, че от гледна точка на карането всичко става много по-добро през последните не знам колко кръга“, сподели Сарджънт.

„Просто се опитвам да си върша работата по най-добрия възможен начин. Като гледам начина, по който вървят нещата напоследък, не виждам никакви проблеми да продължа работата си в отбора“, добави пилотът на Уилямс.

Сарджънт би избрал квалификацията във Вегас за най-важния момент от дебютантския си сезон в F1, а не първата си точка

„[Това] беше наистина хубаво. Помогна ни фактът, че имахме бърз автомобил във Вегас. Това определено беше много важен момент за мен“, допълни Логан Сарджънт.

Уилямс води борба с Алфа Таури за седмото място при конструкторите. Разликата между двата отбора е 7 точки. Според Албон, загубата на позицията при конструкторите няма да е от голямо значение. От друга страна, повечето пари от наградния фонд са добре дошли за отбора от Гроув.

„Можем да кажем, че това не ни влияе, но разбира се, ние сме състезатели. Всички в отбора са състезатели. Всички се интересуваме от това на каква позиция ще завършим“, каза Албон.

„Тази разходка в питлейна е малко прекалено дълга в момента и една позиция вече е от значение. Това ще ускори и развитието на отбора. Имаме голям стремеж и голямо желание този уикенд да завършим седми. Знаете, че това е нашият приоритет номер едно за уикенда“, добави пилотът на Уилямс.