Начало Избрани Сарджънт отново ще кара автомобила на Уилямс

Сарджънт отново ще кара автомобила на Уилямс

231
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт отново ще кара автомобила на Уилямс. Младият американец ще вземе участие във втората свободна тренировка на пистата Интерлагос.

22-годишният състезател навъртя първите си километри с болида на Уилямс в в FP1 в САЩ и Мексико. Този път Сарджънт ще кара в съботната втора тренировка на пистата Интерлагос. Американецът ще заеме автомобила на Алекс Албон.

Настоящият пилот от F2 е избран като заместник на напускащия Николас Латифи. Единственото условие е да получи така необходимия суперлиценз. За съжаление, Сарджънт не успя да измине достатъчно дистанция в първата свободна тренировка в Мексико. Тогава сесията бе прекъсвана на няколко пъти заради спирания на някои пилоти на трасето.

„С нетърпение очаквам да се върна зад волан на FW44 във втората свободна тренировка в Сао Пауло. Нямам търпение да продължа да се развивам с екипа. Искам да надгражда опита, който натрупах в Остин и Мексико Сити“, сподели Сарджънт.

„Да получиш възможността да караш на такава емблематична писта като Интерлагос с нейните наклонени завои и участък като „Сена S“ е страхотно усещане. Още веднъж благодаря на всички в Уилямс затова, че ми дадоха още един шанс да седна зад волана на този невероятен болид.“

„След участието си в FP2 в Бразилия, Сарджънт ще се върне в един от автомобилите на Уилямс на пистата Яс Марина. 22-годишният състезател тъй като ще кара в FP1 на Гран при на Абу Даби, както и в следсезонния тест за млади пилоти. По този начин той ще събере още точки, необходими за получаването на суперлиценз.

Ръководителят на отдела за представяне на автомобилите в Уилямс Дейв Робсън разкри защо Сарджънт ще вземе участие в свободна тренировка и този уикенд.

„Това е необичайно заради спринтовото състезание и е по-трудно от обикновено, тъй като автомобилът на Алекс ще бъде в закрит парк след края на FP2. Въпреки това опитът, който Логан ще придобие, е безценен. Затова вярва, че е хубаво да му се даде още една възможност на Сарджънт. Вярваме, че това е добра инвестиция в бъдещето му“, сподели Робсън.

„Той свърши отлична работа в Остин и Мексико Сити. Затова ние убедени, че ще го направи отново. Честно казано не се притесняваме от необичайния формат на състезателния уикенд в Сао Пауло.