Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сарджънт ще се бори до последно, за да запази мястото си в...

Сарджънт ще се бори до последно, за да запази мястото си в Уилямс

490
0
Логан Сарджънт
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт отговори на слуховете за бъдещето си в F1. Американецът все още вярва, че може да запази мястото си в Уилямс и ще се бори до последно, за да докаже това нещо.

Сарджънт се представя крайно незадоволително от началото на кампанията. Младият американец претърпя няколко инцидента и допусна няколко глупави грешки. Освен това той редовно се намира в дъното на колоната и не попада в по-предната част на класирането.

Борбата на Сарджънт се изостря от големия контраст със съотборника му Александър Албон. Англо-тайландският пилот се представя много по-добре и спечели всички точки за Уилямс от началото на сезона

Сарджънт бе принуден поради обстоятелствата да разполага с по-малко конкурентна спецификация на автомобила в сравнение с Албон. Припомняме, че той трябваше да отстъпи своя болид на съотборника си в Мелбърн. След това Сарджънт често пъти не получаваше новите компоненти в болида.

Напрежението върху Сарджънт е много голямо. Американецът на практика беше отписан от сметките за сезон 2025. Очаква са той да бъде освободен от Уилямс и да продължи кариерата си в шампионат като Индикар.

От Уилямс не крият, че вече търсят заместник на американеца. Цел №1 за британския отбор е Карлос Сайнц. Ако испанецът не приеме офертата, то Уилямс може да се обърне към Валтери Ботас или някой друг състезател.

Неотдавна Сарджънт коментира слуховете за бъдещето си в спорта. Американецът все още е решен да докаже, че заслужава да бъде част от F1.

„Дори не знам от колко време се чуваха такива неща от всички посоки“, каза Сарджънт. „В крайна сметка се появявам всеки път давам най-доброто от себе си и за всички в отбора, които работят усилено. Тук съм и заради себе си. Знаете, че искам да докажа, че мога да продължавам да се подобрявам и да доказвам, че мога да го правя.“

Сержантът вярва в способностите си и смята, че се е представил добре предвид обстоятелствата.

„В главата си знам истинските факти. Знам, че през този сезон съм свършил добра работа с това, с което съм разполагал. Това е най-важното за мен“, заяви Сарджънт.

Първоначално шефът на Уилямс Джеймс Ваулс изключи възможността за смяна на пилотския състав на тима по средата на сезона. Но по време на Гран при на Великобритания миналия уикенд той вече не отхвърляше тази перспектива с оглед резултатите на Сарджънт

Сарджънт беше попитан дали би било справедливо да го освободят преди края на сезона. 23-годишният пилот призна, че непостоянното представяне на автомобила на отбора затруднява точната оценка на представянето му.

„Kато се има предвид, че ни отне толкова много време, за да се сдобием с два еднакви автомобила, е dosta трудно да се разбере как вървят нещата“, каза той.

„Това, което знам, е, че съм доволен от начина, по който карам. Не можех да кажа това миналата година. А сега мога. Знам, че се справям добре с това, с което разполагах през сезона.“

„Като гледам в Сузука, наистина се гордея с начина, по който се представих. Знаете, продължих да се опитвам да постигам резултати, дори когато не винаги разполагах с колата, за да ги постигна. Аз съм боец. Ще се боря, независимо каква е ситуацията. Ще се боря докрай“, завърши Логан Сарджънт.