Начало Избрани Сарджънт започна подготовката за дебютния си сезон в F1

Сарджънт започна подготовката за дебютния си сезон в F1

561
0
Логан Сарджънт, Уилямс
Логан Сарджънт, снимка Уилямс

Логан Сарджънт започна подготовката за дебютния си сезон в F1. Догодина 21-годишният състезател ще кара за отбора на Уилямс на мястото на Николас Латифи. Преди няколко дни той посети фабриката в Гроув, където се запозна със своя екип.

Сарджънт ще бъде един от новобранците през сезон 2023 в F1. Американецът бе зад волана на тазгодишния болид на Уилямс FW44 в общо четири свободни тренировки през изминалата кампания. Сарджънт също така участва и в следсезонните тестове в Абу Даби.

Младият американец прекара сезон 2022 в F2 и записа 2 победи и 4 подиума. В крайна сметка той финишира на четвърта позиция в генералното класиране на поддържащия шампионат. Това му позволи да събере достатъчно точки за получаване на суперлиценз и му гарантира титулярно място в Уилямс за следващата година.

Като част от подготовката си за 2023-та,  Сарджънт посети базата на Уилямс в края на миналата седмица. Американецът премина през процедурата по изработване на седалката за следващата година. 21-годишният състезател призна, че това не е било никак лесно занимание.

„Трябваше да направим няколко опита, за да се получи правилно, тъй не бях напълно доволен от първите няколко версии на седалката“, разкри Сарджънт.

„Мисля, че вторият път мина много добре. Тогава се чувствах супер комфортно и бях в позиция, в която искам се чувствам най-добре.“

„Сега ще отида да я сканирам и се надявам да пасне добре когато изляза на пистата в началото на 2023 г. Честно казано с нетърпение очаквам да изляза на пистата“, добави пилотът на Уилямс.

Участието на Сарджънт ще отбележи първия случай, в който американец ще се състезава на пълен работен ден в F1 след повече от 15-годишна пауза. Предишният такъв случай бе Скот Спийд и Торо Росо. Американецът участва през целия сезон 2006, но за съжаление бе освободен в средата на 2007 г.

В Уилямс все още са обявили кой ще замени досегашния шеф на екипа Йост Капито, както и техническия директор Франсоа-Ксавие Дьомезон. Двамата напускат британския отбор след края на настоящата календарна година.

Сарджънт беше сред първите, които отдадоха почит на Капито. Не е тайна, че именно германският специалист бе основната причина младият американец да стане съотборник на Алекс Албон.

„Йост ми даде възможност да покажа потенциала си и да се състезавам във Формула 2. Той е страхотен лидер на екипа и му желая всичко най-добро в бъдеще!“