Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съсредоточихме се върху поведението на гумите, обясни Хамилтън

Съсредоточихме се върху поведението на гумите, обясни Хамилтън

39
0

Пилотите на Мерцедес Люис Хамилтън и Нико Розберг останаха сравнително доволни от колите си след първите тренировки за Гран при на Канада.

Англичанинът бе най-бърз и в двете петъчни сесии, докато съотборникът му сутринта бе втори, а следобед – трети в подреждането.

„Беше прекрасен ден. Винаги съм вървял силно на тази писта и е страхотно удоволствие пак да карам тук. Като цяло към наистина доволен от колата си досега. В тренировките се съсредоточихме върху това да разберем както трябва поведението на гумите. Надявам се времето през уикенда да остане добро – заради феновете по трибуните”, заяви Хамилтън.

Съотборникът му каза, че като цяло се е чувствал добре зад волана на F1 W07 в петъчния ден. Той допълни, че не е толкова лесно да накараш гумите да работят на канадското трасе така, както искаш и в това отношение тимът има още работа.

„Предстоят ни някои анализи. По-голямата част от изоставането ми бе в първия сектор – вероятно заради температурата на гумите. Именно върху тази част от обиколката трябва да се трудя и да подобря ситуацията за квалификацията. В дълги серии нещата изглеждат добре”, допълни Нико.