Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезание с лодки вместо коли в питлейна

Състезание с лодки вместо коли в питлейна

71
0
Гран при на Япония,лодка,Ред Бул

Пилотите и отборите от Формула 1 изкараха доста време в боксовете си на пистата Сузука в очакване силният дъжд да стихне или спре, като междувременно се чудеха какво точно да правят. Много бързо бе организирана импровизирана регата с лодки с подръчни материали. Сред най-изобретателните се откроиха Хейки Ковалайнен от Лотус, произведението на Ник Хайдфелд (надлежно обозначено с малко швейцарско флагче) и лодчицата на Ред Бул, направена от… празни кенове Ред Бул.

– Днес си играх на йо-йо – непрекъснато влизах и излизах от колата в случай, че условията се подобрят. За мен лично нищо не се променя с изместването на квалификацията за неделя. Виж, за механиците ще е значително по-тежко – коментира Дженсън Бътън (Макларън).

Много малко екипи и състезатели пуснаха обичайните пресрилийси днес, тъй като просто нямаше за какво да говорят. От Лотус все пак не пропуснаха да отбележат, че нямат нищо за отбелязване! Техническият директор на отбора Майк Гаскойн първо изпрати главния си инженер да преглежда документи за Гран при на Корея, а след това заяви в Туитър акаунта си:

– Честно мога да кажа, че днес не допуснахме никакви грешки! Но ако преди година бях видял колко е добра лодката на Хейки, вероятно нямаше да го взема в отбора. Той обаче ако беше разбрал колко е добра колата ми, вероятно нямаше да иска да я кара.