Начало Избрани Състезанието на Силвърстоун ще бъде с рекордна посещаемост

Състезанието на Силвърстоун ще бъде с рекордна посещаемост

1011
0
Старт на Силвърстоун 2021
Старт на Силвърстоун 2021

Състезанието във Великобритания ще бъде с рекордна посещаемост. Тазгодишната надпреварата на пистата Силвърстоун ще се проведе през лятото и трябва да събере рекордните 142 000 фенове в деня на състезанието. Всичките те се надяват да се насладят на десетия кръг от световния шампионат на F1 през 2022 г.

Организаторът на събитието BRDC твърди, че билетите за състезанието са били продадени за най-краткото време в неговата история. Това следва здравословния растеж на самата F1.

Имаме безпрецедентно търсене на билети за Гран при на Великобритания от Формула 1 през 2022-ра“, заяви управляващ директор на Силвърстоун Стюарт Прингъл.

Никога досега не сме стигали до такова състояние на разпродажба на билетите толкова рано през годината. Все пак все още се намираме в месец април.“

„Решихме малко да увеличихме капацитета на пистата, след като добавихме допълнителни места на трибуните. Очакваме тази година публиката в деня на състезанието да достигне 142 000 души.“

Ако продажбите продължат с този темп, очакваме да бъдат разпродадени и трите дни на уикенда на Силвърстоун.“

Тази перспектива предполага надминаване на миналогодишния рекорд за тридневна посещаемост на Гран при на Великобритания. Тогата той достигна общо 356 000 през състезателния уикенд на легендарната британска писта. 

Миналогодишното издание на Гран при на Великобритания бе спечелено от Люис Хамилтън. Британецът имаше контакт с Макс Верстапен в началото на надпреварата, който изпрати нидерландеца в предпазните ограждения. Хамилтън получи наказание, но въпреки това успя да изпревари Шарл Льоклер и да спечели за осми път на Силвърстоун.

В момента спортът се възползва от устойчивия си растеж, като добавя нови места в графика си. Най-новите дестинации в F1 са Маями и Лас Вегас, който ще заемат своите места в календара през 2022 и 2023 г.