Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието не показа разликата до лидерите, твърди Алонсо

Състезанието не показа разликата до лидерите, твърди Алонсо

48
0
Фернандо Алонсо

Крайните резултати от Гран при на Испания не отразяват точно разликата между нас и моментните лидери във Формула 1, смята пилотът на Ферари Фернандо Алонсо.

Представителят на домакините направи перфектен старт от четвърта позиция и оглавяваше колоната до първите спирания в бокса. След тях Алонсо сдаде водачеството и води битка с Марк Уебър (Ред Бул), която загуби. Двукратният световен шампион финишира пети, затворен с обиколка от победителя Себастиан Фетел, докато неговият съотборник Фелипе Маса отпадна в края заради повреда в трансмисията.
– Най-хубавото в състезанието беше стартът. Работехме много над него и резултатът е налице. Дадох всичко от себе си да задържа по-бързите пилоти зад мен в продължение на близо 20 обиколки, но след това нямаше какво да направя. Опитахме се да покрием или да копираме техните ходове, което постави остатъка от състезанието ни на карта. Това ни се върна тъпкано и в края направи разликата много по-голяма, отколкото е в действителност. Липсваше ни аеродинамично притискане, защото нямахме задно крило, което да подхожда на тази писта. Трябва да разберем защо и къде сме отстъпили спрямо Ред Бул и Макларън за тези две седмици. Няма да се предадем само след пет старта. В Монако всичко може да се случи, смята Алонсо.

Маса обясни проблемите, които го доведоха до отпадане от състезанието на Каталуня.

– В края вече не можех да сменям предавките и трябваше да спра край пистата. С това завърши един ужасен уикенд. За щастие веднага се преместваме в Монако, което приемам за мое второ родно състезание, защото живея в Княжеството. По-добрата новина е, че там няма да ги има твърдите гуми, които не работят добре при нас, обясни бразилецът.