Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието в Канада ще е добър тест за прогреса на Хонда, смята...

Състезанието в Канада ще е добър тест за прогреса на Хонда, смята Квят

898
0
Данил Квят, Хонда, Торо Росо
Данил Квят, снимка: Майкъл Реган/ред Бул Контент Пуул

Състезанието за Гран при на Канада ще е добър тест за прогреса на двигателите на Хонда. Това смята пилотът на Торо Росо Дани Квят.

През тази година агрегатите на японците са много по-мощни и надеждни. Това даде възможност на Макс Верстапен с Ред Бул на 2 пъти да завърши на подиума. В Монако той дори се бореше за победата.

По отношение на конските сили, в Хонда продължават да изостават от Ферари и Мерцедес. И според Квят именно сега в Канада, където има няколко дълги прави, ще се види какъв е пасивът на японците спрямо водещите производители.

„Сезонът ми върви много добре, каза Квят. – Надявам се да постигнем максимума и тук в Канада. Пистата е уникална и ще бъде добър тест за нашия двигател по отношение на това колко бързи можем да сме на правите.“

Според Верстапен състезанието в Канада няма да е лесно за неговия тим. Големият отбор на Дитрих Матешиц също използва мотора на Хонда. От Баку Ред Бул и Торо Росо са с неговата втора спецификация за сезона.

„Не би трябвало трасето в Канада е да едно от най-добрите за нас, каза холандецът. – Причината за това е високата максимална скорост, която се развива. Миналата година обаче тук бяхме наистина добри. Завърших на подиума и се забавлявах.“