Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието в Ню Джърси с договор за 10 години

Състезанието в Ню Джърси с договор за 10 години

108
0
Манхатън,Ню Йорк,САЩ

Губернаторът на Ню Джърси Крис Кристи потвърди официално новото състезание в календара на Формула 1, което ще провежда от 2013 г. Сключен е 10-годишен договор за надпревара на малко над 5-километрово временно трасе по съществуващата пътна инфраструктура.

С това потвърждаваме, че Ню Джърси е дестинация за всякакви видове спорт. Обещаваме на всички страхотно събитие и мога да уверя хората от Формула 1, че това е едно от най-мъдрите решения, взимани от тях – заяви Кристи.

Икономическото влияние от организирането на състезанието ще е сериозно, твърди губернаторът, като изброи обичайните основания за сключването на контракт за домакинство на старт от F1 – приходи за хотели, магазини, ресторанти и т.н. Начело на организационния комитет е Лео Хиндри, а Хъмпи Уийлър – легендарен промоутър на НАСКАР, работил още като телевизионен директор, шеф на спортния отдел на Файърстоун и т.н., а понастоящем развиващ компания за моторспорт мениджмънт – е консултант.

Не се съмняваме, че това ще е едно от великите събития в историята на състезанията. Не може да се измисли по-добро трасе. Трябва да призная, че четири години търсех място за писта за НАСКАР в този район, а напълно съм изтървал възможността – коментира Уийлър.

Това е втора надпревара в САЩ, където догодина ще има старт в Остин (Тексас). Интересен обаче е въпросът къде точно ще бъде сместена и тя, след като в календара вече има 20 за 2012 г.