Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Състезанието в Тексас може да бъде големия шанс за Конър Дели

Състезанието в Тексас може да бъде големия шанс за Конър Дели

41
0
Конър Дели

Предвиденото за 2012-та година състезание в Тексас може да е големия шанс за сина на бившия Ф1 пилот Дерек Дели.

57-годишният ирландец се състезаваше за тимовете на Тирел и Уилямс през 70-те и 80-те години на миналия век, а по-късно стана американски жител, след като се прехвърли в КАРТ-сериите и се установи в Индиана. Дели също така е и известен коментатор за една от щатските телевизии.

Според него, състезанието в Тексас ще бъде наистина голяма възможност за 19-годишния му син Конър, който миналата година взе участие в шампионата Стар Мазда.

„Най-големият шанс в неговата кариера може да бъде Остин, Тексас. Това ще бъде меката на моторните спортове в Северна и Южна Америка, а това е перфектната платформа. Това е най-високото ниво на моторните спортове. Точно затова ние се нуждаем от американец, който да представлява страната ни на най-високото стъпало на подиума, смята Дерек Дели.

„Американските пилоти нямат много шансове в Европа, а за да стигнеш до Ф1, трябва да си в Европа. За мен това ще е голям шанс. Точно там трябва да отида и искам да го направя“, добави и Конър Дели, който, заедно с баща си, наскоро се е срещнал с промоутъра на бъдещата Гран при на САЩ – Таво Хелмънд.