Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сато тества за Торо Росо на 18 септември

Сато тества за Торо Росо на 18 септември

48
0

Такума Сато ще се завърне към кокпита на болид от Формула 1 благодарение на Торо Росо. Той ще участва в тест за тима по-късно този месец.

Японецът не се е състезавал, откакто Супер Агури се оттегли преди Гран при на Турция.Същевременно обаче се смята, че Сато е най-възможният избор на Торо Росо за 2009 година – не само заради опита му, ами и заради факта, че той ще помогне за популяризирането на Ред Бул в родната му страна.

Затова и от тима са решили да му дадат възможността да тества един ден на Херес. Това ще бъде ден, след като изпитат и младия Себастиен Буеми.

По отношение на възможностите пред него покрай теста Сато казва: „Много съм доволен от факта, че ми е дадена възможност да се върна зад волана на болид от Формула 1, след като сезонът ми бе прекъснат след испанската Гран при.”

„Ще бъде интересно да се работи с тим, който с постигнал такъв прогрес през изминалата година.”

Шефът на тима, Франц Тост, призна, че Буеми и Сато биха донесли дивиденти. Торо Росо все още предстои да решат дали ще продължат да разчитат на Себастиен Бурде и през 2009 година.

„Дойде времето да опитаме да намерим подходящ заместник на Фетел, който отива в Ред Бул догодина” – казва Тост.

„Тестът на Херес, последният за този сезон, ще ни даде възможност да оценим Буеми и Сато едновременно, тъй като и двамата са потенциални кандидати за 2009 година. Буеми е очевидна възможност, тъй като не само е част от семейството на Ред Бул, но и се представя добре в сериите GP2.”

„Що се отнася до Сато, той се е доказал във Формула 1 и ще бъде добре дошъл за компанията Ред Бул. Опитът му също ще бъде много полезен.”