Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер назначи нов шеф по аеродинамиката

Заубер назначи нов шеф по аеродинамиката

61
0
Заубер

Екипът на Алфа Ромео Заубер назначи нов шеф по аеродинамиката. Това е Жан Моншо. В кариерата си досега той е работил за Тойота, Ферари и Ауди, като е германец от френски произход.

Той започва работа в японския тим в F1 през 2002 г., като се издига до позицията лидер по проектите и аеродинамиката, преди компанията да се оттегли от спорта в края на 2009 г.

След това за 2010 г. започва работа във Ферари, като първоначално е старши концептуален аеродинамик, а след това става и шеф по аеродинамиката. През януари 2013 г. обаче напуска Маранело и отива в Ауди Спорт, където поема ролята на шеф по аеродинамиката и каросериите.

В новата си роля сега той ще отговаря пред техническия директор на Заубер Йорг Цандер. „Нямам търпение да работя с Жан Моншо като нов шеф по аеродинамиката, каза Цандер.

– Това маркира важна стъпка от проекта ни, който цели да подсили екипа на Алфа Ромео Заубер в стремежа му да постигне поставените като цел  резултати на пистата.“

Моншо ще замени досегашния шеф Никола Хенел дьо Бопро, който по всяка вероятност ще остане в тима на друга позиция, но засега не е ясно каква точно ще бъде тя.