Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер показа болида си за 2017 г. – C36

Заубер показа болида си за 2017 г. – C36

53
0

Екипът на Заубер показа новия си болид за 2017 г. – C36. С него швейцарският отбор ще отбележи 25-ата си година в F1. Оцветяването на колата е по-различно от миналогодишното, като има сериозно наличие на бяло и златисто. Екипът ще използва двигатели на Ферари със спецификация от 2016 г.

През миналата година тимът завърши на 10-о място в класирането при конструкторите, като в предпоследния кръг изпревари Мейнър след 9-ото място на Фелипе Насър в Бразилия.

Пилоти на тима през тази година ще са Маркус Ериксон и Паскал Верлайн. Последният ще пропусне първите тестове в Барселона заради контузия в гърба. 

Един от основните акценти по работата на новата кола е бил да се намали челното съпротивление на болида, което ще е по-голямо заради новите по-широки гуми на Пирели.

Въпреки че минималното тегло на колите се увеличи от 702 до 728 кг, е работено много и по-намаляване на тежестта на отделните компоненти, за да има по-добро разпределение на масите.

В болида прави впечатления разделянето на тръбата за въздух към двигателя на две части, перката като на акула над нея, както и доста стеснените кутии за радиаторите, особено в задната си част.  

Новият технически директор на тима Йорг Цандер заяви, че задвижващата система на Ферари от 2016 г. е тествана достатъчно и е с висока надеждност. И това, че в екипа са познавали характеристиките й и са запонали работа отрано, е помогнало при работата за новия сезон.

„Заедно с новите собственици от Longbow Finance S. A имаме страхотна възможност да бъдем отново конкурентноспособни и да се върнем към предишните си успехи във Формула 1, заяви спортният директор на тима Мониша Калтенборн.

– Определено трябва да се подобряваме. С новата кола Заубер C36-Ферари имаме солидна база, но и ресурсите, с които да я развиваме. За нас ще е важно да се установим трайно в средата на колоната.”