Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер потвърди, че Джовинаци ще тества за тима в Барселона

Заубер потвърди, че Джовинаци ще тества за тима в Барселона

42
0
Камуи Кобаяши

Екипът на Заубер потвърди официално, че Антонио Джовинаци ще бъде вторият пилот на тима, който ще участва на първите предсезонни тестове в Барселона от 27 февруари до 2 март.

Титулярният пилот на тима Паскал Верлайн получи контузя на гърба след инцидент по време на Състезанието на шампионите миналия месец. Така той няма да кара в изпитанията, а неговото място ще заеме Джовинаци, който от тази година ще е трети пилот на Ферари. Другият пилот на Заубер в тестовете ще е титулярът Маркус Ериксон.

Спортният шеф на Заубер Мониша Калтенборн заяви, че тимът ще следи състоянието на Велрайн и ще вземе решение дали ще участва във вторите тестове на следващ етап.

„Жалко е, че не мога да бъде в колата по време на първите дни от тестовете, каза Верлайн. – Но ще бъде в Барселона, за да се запозная с процедурите на тима и да следя болида C36 на пистата.“

Джовинаци от своя страна коментира: „Благодаря на Заубер, че направи това реалност, и на Ферари, че ми позволи да заменя Паскал.“ Швейцарският тим ползва задвижващи системи именно на Скудерията, като за този сезон те ще са със спецификация от 2016 г.