Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Саудитска Арабия може да влезе в календара през 2021 г.

Саудитска Арабия може да влезе в календара през 2021 г.

869
0
Саудитска Арабия
За последните 2 сезона Саудитска Арабия приема кръгове от Формула Е

Саудитска Арабия може да влезе в календара на Формула 1 още през 2021 г. Според британски медии страна е на път да сключи договор за домакинство, като ще плаща изключително висока годишна такса от 50 млн. паунда.

Идеята е да бъде сформирано трасе по улиците на Джеда, което да приеме първото състезание. А за следващата година планът предвижда изграждане на специална писта.

В информацията се съобщава още, че Формула 1 може да сключи глобално партньорство със саудитската петролна компания Aramco. Тя е считана за най-богатата в света, като се смята, че притежава 2 трилиона долара.

Очаква се състезанието да се състои в началните месеци от сезона – март или април, за да се избегнат изключително високите максимални температури в региона между май и септември.

За последните 2 сезона Саудитска Арабия приема кръгове от Формула Е в Дирия. В последната кампания, която започна в края на ноември 2019 г., градът дори бе домакин на 2 поредни състезания.

Шансове да намери място в календара догодина има и Маями. Според последните информации шефовете на F1 са уверени, че организаторите ще се справят с местната опозиция, която не иска в града да има състезание. А това може да означава цели 24 състезания през 2021 г.