Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Компания от Саудитска Арабия се готви да купи F1?

Компания от Саудитска Арабия се готви да купи F1?

4112
0
Джеда, Саудитска Арабия
снимка: пресофис SMG

Компания от Саудитска Арабия е готова да купи Формула 1, твърди швейцарският вестник Блик. Кореспондентът на изданието е един от ветераните в падока на спорта – Роже Беноа, личен приятел на Бърни Екълстоун и един от журналистите с най-дълъг стаж в Гран при. Според неговата информация от Либърти Медия започвали да губят интерес към спорта. Американският холдинг взе F1 през 2017 г. от Екълстоун.

„Американците изглежда губят интерес към струващата си милиарди играчка. По ирония на съдбата саудитците са на прага с куфарчетата си, готови да заместят американците“, пише Беноа.

Той не предоставя никакви други подробности относно източник на информацията.

„Формула 1 не еволюира особено, откакто Либърти Медия пое контрола през 2017 г. Махнаха момичетата от грида, смениха стартовите времена (което за щастие бе променено отново), а американската мечта („Всяка Гран при трябва да е като Супербоул“) не се осъществи. Очаквано Чейс Кери сдаде поста си на бившия шеф на Ферари Стефано Доменикали, тъй като Кери не работеше в F1 кой знае колко отдадено“, пише още Беноа.

Според него подобна сделка би довела до повече надпревари в района на Близкия изток.

„Истинското сърце на Формула 1 продължава да бие на Монца, Спа, Силвърстоун, в Барселона, Будапеща и дори Монте Карло. За съжаление обаче милионите вече не са в Европа, както установиха Хокенхайм и Нюрбургринг например.“

Абу Даби и Бахрейн са редовни кръгове в календара на Формула 1 от години. От този сезон в листата влиза и Саудитска Арабия. Пистата там ще е по крайбрежната ивица в Джеда. Конфигурацията е дело на студиото на архитект Херман Тилке – създателят на всички съвременни трасета, включени в F1 календара.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)