Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Съжалява ли Йос за коментарите си относно Хорнер? Макс: Не съм го...

Съжалява ли Йос за коментарите си относно Хорнер? Макс: Не съм го питал, но баща ми е много открит и не е лъжец

2959
0
Раймонд Вермюлен, Макс Верстапен, Йос Верстапен
Раймонд Вермюлен, Макс и Йос Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен заяви, че баща му Йос е много открит и не е лъжец след коментарите му за шефа на Ред Бул в F1 Кристиан Хорнер. Йос Верстапен в почти прав текст каза, че англичанинът трябва да подаде оставка, за да не взриви екипа.

„Не знам“, бе отговорът на Макс Верстапен на въпроса дали отборът ще експлодира. „Надявам се, че не! Не би трябвало. Силна компания е, силен отбор, има много силни хора в екипа, така че по принцип не би трябвало да стане така.“

„Очевидно той (баща му Йос – б.р.) се е почувствал така. За мен няма значение, не съм на ничия страна. Разбира се, аз съм син на баща си и би било странно да застана на нечия друга страна, но лично аз само се съсредоточавам върху карането. И според мен това е най-важно за отбора в момента. Такава е целта ни с пристигането тук, върху това искаме да се фокусираме. Нямаме желание всичко това да продължава старт след старт, защото не е добре за отбора. Ще ми се да се говори по-малко за случващото се с отбора извън пистата, отколкото за реалното представяне. А в момента отново имаме страхотна кола и ни предстои прекрасна година“, каза още Верстапен.

Нидерландският пилот бе попитан дали татко му съжалява за казаното по адрес на шефа на Ред Бул в F1.

„Не съм го питал, но баща ми е много открит и не е лъжец, това е сигурно“, заяви Макс Верстапен

„С баща ми сме много близки. Чуваме се всеки ден. Бях с него до вчера. Даже всъщност до тази сутрин. Разговаряме ежедневно. Ние сме един тим – аз, татко и Раймонд (Вермюлен – мениджърът му, б.р.). И винаги ще е така. Не се виждам във Формула 1 без тях. Видях много истории и честно казано, малко е странно като ги чета. За мен няма значение кой участва в отбора и кой не. Необходима е спокойна среда и всички да са доволни от работата си“, каза още Верстапен.

„Като цяло мисля, че нещата винаги могат да се изгладят. Всички са големи мъже, уважават се достатъчно един друг. Аз не съм съгласен с всичко случило се. Нямам предвид напоследък, а по принцип във Формула 1. Затова понякога е добре да има дискусия за определени неща. Понякога хората постигат съгласие, друг път – не. Така се случва в човешките взаимоотношения“, допълни Макс.

Не бе подминат и слухът, че трикратният вече световен шампион може да премине в Мерцедес. Верстапен не изключи никоя възможност

„Никой не помисли или предвиди, че Люис [Хамилтън] ще отиде във Ферари. По принцип в живота никога не знаеш какво ще стане, какво ще се случи около теб или какво може да ти повлияе. Затова никога не заявяваш нещо на 100%. Подходът ми към живота е такъв, но същевременно не мисля прекалено много. Много съм спокоен и много щастлив в отбора. Представянето е на ниво. Нямам причина да напускам“, каза Макс Верстапен.