Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Счупен елемент от предното ляво окачване на Маса довел до катастрофата в...

Счупен елемент от предното ляво окачване на Маса довел до катастрофата в Монако

81
0
Фелипе Маса

Счупен елемент от предното ляво окачване на Ферари-то на Фелипе Маса довел до катастрофата на бразилеца по време на Гран при на Монако. Екипът подозираше, че причината за втория удар на пилота е техническа за разлика от първия в съботната свободна тренировка, когато инцидентът се дължеше на грешка на състезателя.

Скудерията разследва инцидента от неделя, като освен прегледа на колата бяха анализирани още телеметричните данни, постъпили към питуола. Сега тимът започва работа по автомобилите за следващия старт – Гран при на Канада. Колите заминават за пистата Жил Вилньов в края на тази седмица.

Този шампионат е истинска въртележка от емоции – призна шефът на Ферари във Формула 1 Стефано Доменикали. – След един добър уикенд (този в Испания) преживяхме лош. Мога да потвърдя, че не се отнесохме от радост, когато спечелихме, нито пък се самобичуваме, когато нещата не се получат според очакванията. Отсега нататък обаче ще е важно да установим постоянно ниво на представяне. Разликите в генералното класиране не са твърде големи, а броят силни съперници се увеличава непрекъснато. При такъв сценарий всяка точка е ценна и дори стотна (от секундата) става важна. Предстои ни сериозна работа в идващите дни, за да се подготвим максимално за Монреал. Навиваме ръкави и се съсредоточаваме върху предстоящите задачи – допълни той.

Маса има нужда от няколко дни почивка преди да се върне към подготовката си за следващата надпревара.

Най-хубавата новина е, че Фелипе е добре. Преживя две големи катастрофи в рамките на 24 часа, но за щастие има единствено мускулни болки и никакви други контузии – обясни Доменикали.