Начало Автомобили SEAT ускорява електрическата си офанзива във Франкфурт

SEAT ускорява електрическата си офанзива във Франкфурт

1128
0

CUPRA представи на международното автомобилно изложение във Франкфурт (IAA) новия си концептуален модел Tavascan. С него SEAT ускорява електрическата си офанзива, след като показа първите си изцяло електрически коли – Mii electric и el-Born. Дебют във Франкфурт прави и новият SEAT Tarraco FR PHEV. Това е първият хибриден електрически всъдеход на бранда. Той е и четвъртият от общо шест електрически модела, които компанията обяви, че ще лансира до 2021 г.

Първият специално разработен за CUPRA модел с хибриден двигател бе Formentor. Неговото пускане на пазара е планирано за 2020 г. Tavascan е вече изцяло електрически автомобил и е разработен на платформата MEB.

„IAA идва в страхотно време за нас с исторически продажби и финансови резултати”, заяви президентът на SEAT Лука де Мео. Компанията отчете 7,2% ръст в броя реализирани коли за периода януари-август 2019 г. Продажбите възлизат на 411 600 автомобила.

„Нашата позиция ни позволява да останем ангажирани и да продължим да инвестираме в мобилност за бъдещите поколения с решения, които се адаптират за утрешния ден. Електрификацията е ключова част от тази мобилност, както и микромобилността и разработването на решения, които се грижат за нея”, допълни Де Мео.

CUPRA Tavascan и SEAT Tarraco FR PHEV демонстрират прогреса на компанията в посока развитие на електрическата мобилност

Концептуалният Tavascan обединява солидността на SUV със спортен характер в комбинация с характерните за марката елегантност и изтънченост.

Новият SEAT Tarraco пък вече се предлага с хибридна версия на двигателя и FR версия, характеризираща се с обхват над 50 км и емисии под 50 г/км. Tarraco PHEV е най-мощният в гамата със своите 245 к.с. Автомобилът е с бензинов двигател 110 кВт/150 к.с. и електромотор с 85 кВт/116 к.с.

SEAT обяви във Франкфурт още, че предварителните продажби на Mii electric ще започнат от средата на септември. Освен това прочутият шведски пилот Матиас Екстрьом бе представен като посланик на CUPRA. Той ще участва дейно в развитието на бранда, за който и ще се състезава.

„Автомобилният спорт е в ДНК-то на CUPRA”, отбеляза отговарящият за продажби и маркетинг вицепрезидент на SEAT и изпълнителен директор на CUPRA Уейн Грифитс. „Сега можем да разчитаме на ноу-хау и опита на Матиас Екстрьом както за разработването на e-Racer, така и за електрическата стратегия на марката за състезания, за да продължи да бъде лидер в тази област.”