Начало Автомобили Сеат представи Mii

Сеат представи Mii

423
0
Сеат 3/4 фронт

С излизането на Mii на пазара Seat представи своя най-малък автомобил създаван до момента. Продажбите в родната му Испания се очакват да тръгнат преди края на 2011 г. За останалата част от Европа продажбите вероятно ще започнат през пролетта на 2012 г.

За момента дългият 3,55 м. Mii ще стартира във вариант с две врати. Такъв с четири се очаква да се появи през следващата година. В началото той ще тръгне с новоразвитите литрови двигатели с мощност 60 и 75 к.с. Благодарение на ниското си тегло (854 кг.) колата има доста динамично поведение. Mii Ecomotive пък сваля нивото на изхвърляния в атмосферата СО2 на едва 97 г на километър.

Компактния еднолитров двигател с три цилиндъра е доста лек и тих. Максималната скорост възможна с него варира от 160 км/ч до 171 км/ч, а разхода е между 4,5 и 4,7 л/100 км. Капацитетът на резервоара е 35 л., което позволява пътуване на дълги дистанции при ниска себестойност на изразходваното гориво на километър.

Версиите Ecomotive са още по-ефективни. Използват се същите две версии на еднолитровия агрегат, като благодарение системата страт-стоп, рекуперация и допълнителни мерки за намаляване на разхода се стига до изразходването на едва 4,2 л/100 км. Предвижда се вредните емисии да бъдат ограничени с пускането през 2012 г. на вариант с газова уредба, при която ще се изхвърлят едва 86 г СО2 на километър.

Mii предлага място за четирима човека. Със своя багажник с обем 251 л. моделът предоставя максимум пространство за своя клас. При свалянето на задните седалки полезния обем се увеличава до 951 л.

Предната част на колата, капака и решетката, са решени стреловидно. Страничната му линия пък се оформя от подчертаните калници, а задната част е впечатляваща, благодарение на триъгълните светлини.

Пропроциите на автомобила са решаващи за неговата подвижност и маневреност. При дължината от 3,55 м., ширината е 1,64 м., а дължината на базата е 2,42 м., което прави предния и задния надвес особено къси.

Във вътрешното оборудване напълно нови са седалките. Те са с интегрирани подглавници и спортна форма, а особено внимание е отделено също така на комфорта им и на дълги разстояния.

Каросерият е чиста проба хайтек, изградена от високо устойчива и олекотена стомана. Благодарение на своята якост тя предоставя чудесна пасивна безопасност, както и чудесно усещане на автомобила. Серийно вгражданите странични въздушни възглавници са доста големи и покриват зоната на главата и горната част на тялото.

На разположение са три нива на оборудване, в два стила, както и множество възможности за допълнително оборудване. Колата е прицелена главно към женската градска аудитория със свой индивидуален стил и предпочитания.