Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан: Денят беше близък до перфектния

Себастиан: Денят беше близък до перфектния

1477
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел заяви, че днешният първи тестове ден за новия сезон във Формула 1 на пистата Каталуня е бил близък до перфектния такъв.

Пилотът на Ферари постигна най-добро време с впечатляващо време за началото на изпитанията – 1:18.161 мин. с гумите C3. Германецът изпревари с близо 0.4 сек Карлос Сайнц с Макларън, който освен това даде най-доброто си време с по-меките C4.

„Честно казано не съм се надявал на такъв първи ден, каза Себастиан. – Беше невероятно Мисля, че колата работеше наистина добре. Нямахме проблеми, които да ни забавят. Изпълнихме програмата си по начина, който искахме. Дори успяхме да вземем малко повече.“

Фетел каза още, че не му е отнело много време да свикне с колата. Той обаче не отдаде важност на резултатите в този първи ден. „Още е много рано и денят ще е без значение след няколко седмици, обясни германецът. – Засега мога да направя големи комплименти на всички във фабриката.

Начина, по който в тима са се справили с новите правила и това, което показахме днес на пистата, бяха близо до перфектното като за първи ден. Имам предвид обиколките, които направихме и как в тима се справиха с колата. Всичко е повече на ръба в новата кола спрямо миналогодишния болид.“