Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел най-бърз в първия ден от тестовете

Фетел най-бърз в първия ден от тестовете

3424
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Себастиан Фетел с Ферари постигна най-добро време в първия ден от тестовете на отборите във Формула 1 на пистата Каталуня край Барселона.

Резултатът на германеца с гумите C3, които са средни по твърдост с жълт кант, беше впечатляващ – 1:18.161 мин. Той бе записан в сутрешната сесия.

За сравнение преди година най-бързият в първия ден на Каталуня Даниел Рикиардо с Ред Бул постигна 1:20.179 мин. И то с кола с по-голямо аерорптискане, но и при по-лоши условия и студено време. Днес на Каталуня е топло и слънчево. Фетел навъртя и най-много обиколки от всички – 169.

Втори остана Карлос Сайнц с Макларън (+0.397 сек) с по-меките гуми C4, следван от Ромен Грожан с Хаас с гумите C3, с които топрезултата си даде и Фетел.

Сайнц предизвика първия червен флаг в следобедната сесия, след като спря на изхода на питлейна. Испанецът съобщи за загуба на мощност, като след кратко прекъсване продължи нормално да изпълнява програмата си.

Четвърти остана Макс Верстапен с Ред Бул и гуми на Пирели C3, който нямаше видими проблеми в първи истински тестов ден на тима със задвижващата система на Хонда. Холандецът направи 128 обиколки.

Кими Райконен с Алфа Ромео зае 5-ото място. Но както и в сутрешната сесия, така и в следобедната причини спиране на теста. В самия край на деня финландецът спря на пистата с предполагаем технически проблем.

Едва 8-и и 9-и останаха пилотите на Мерцедес Валтери Ботас и Люис Хамилтън. Те обаче тестваха колата с повече гориво и по-твърди гуми – C2. Двамата си поделиха деня, като направиха общо 150 тура.

Денят пропусна екипът на Уилямс, който още не е готов с новата кола FW42. Тимът от Гроув няма да участва в изпитанията и утре.