Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан Фетел е купил акции в Астън Мартин

Себастиан Фетел е купил акции в Астън Мартин

2111
0
Себастиан Фетел Ферари
Себастиан Фетел, снимка Ферари

Себастиан Фетел е закупил акции в тима на Астън Мартин. След като стана ясно преминаването на Фетел в британския отбор се появиха слухове, че ще купи акции в новия си тим. Немският пилот е впечатлен от проекта на Лорънс Строл и очаква тима да е в челото на колоната.

„Всеки е свободен да прави каквото желае с парите си. Астън Мартин е публична компания и всеки може да инвестира в нея. Купил съм акции в тима, но няма значение техния брой“, сподели Фетел. 

„Вярвам в проекта и съм много развълнуван да започне новия сезон. Ще дам всичко от себе си да запиша добър резултат с новия отбор“, заяви четирикратният световен шампион.


Фетел и Строл не са единствените в падока, които имат акции в тима от Силвърстоун. шефът на Мерцедес Тото Волф е закупил акции в Астън Мартин. Според слуховете Волф  напуска Мерцедес в края на годината и ще поеме отбора на Лорънс Строл.

„Мисля, че нося отговорност за представянето на Мерцедес в момента. В момента сме фокусирани върху настоящия сезон и не смятам да напускам Мерцедес. Имам акции в Астън Мартин, но това е лична инвестиция и няма общо с бъдещето ми във F1″, каза Тото Волф.