Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан изненадан от втория питстоп на Хамилтън

Себастиан изненадан от втория питстоп на Хамилтън

4708
0
Гран при на Япония 2019 старт
снимка: Мерцедес

Себастиан Фетел е останал изненадан от решението на екипа на Мерцедес Люис Хамилтън да влезе за втори път в бокса в Гран при на Япония. Първоначалната идея на тима беше той да изкара до финала с гумите медиум.

Но от екипа на Сребърните стрели решиха да се застраховат и да го вкарат в бокса за втори път заради по-високите нива на износване от очакваното. Така той изостана от първа на трета позиция и до финала не успя да изпревари Фетел, въпреки че беше много по-бърз.

„Бях изненадан когато Хамилтън спря в пита“, каза Себастиан. „Очаквах той да остане и да се опита да направи състезанието с един стоп. Валтери беше много напред и ние не бяхме достатъчно бързи. Не беше възможно да го настигна. Но когато Люис излезе от бокса, не се хвърлих веднага да отварям преднина спрямо него.

А се опитвах да запазя гумите си по-свежи, за да съм сигурен, че ако той спре още веднъж и в края ме доближи, всичко при мен ще бъде в добро състояние. И ще мога да излизам добре от завоите и да използвам предимството ни на правите. Това проработи. С трафика Люис успя да се доближи до мен. Но всичко беше наред.“

Според Фетел в екипа на Мерцедес са били близо до перфектността този сезон

В него и на теория Сребърните стрели си гарантираха титлите при пилотите и конструкторите. По думите му ако даден тим спечели отборната титла цели 4 кръга преди края на сезона, какъвто е случаят сега, това означава, че той е свършил по-добре много неща спрямо другите.