Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиан: Нямах намерение да поставя Люис в опасност

Себастиан: Нямах намерение да поставя Люис в опасност

58
0

Себастиан Фетел се извини официално за инцидента с Люис Хамилтън по време на Гран при на Азербайджан в Баку, като заяви, че не е имал намерение да поставя пилота на Мерцедес в опасност.

Германецът бе на срещата на ФИА в Париж снощи, след която бе обявено, че няма да получава допълнително наказание за действията си срещу Люис Хамилтън, след като е признал, че е допуснал грешка.

В период зад колата за сигурност пилотът на Ферари удари странично Люис, недоволен от рязкото намаляване на скоростта от страна на британеца.

„По време на обиколката за рестартиране, бях изненадан от Люис и се ударих в задницата на колата му, каза Фетел в обръщение към феновете в личния си уеб сайт. –  Не вярвам той да е имал някакви лоши намерения. В разгара на случващото се, след това аз реагирах прекалено силно и искам да се извиня директно на Люис, както и на всички хора, които гледаха състезанието.

Осъзнавам, че не дадох добър пример. Нямах намерение да поставя Люис в опасност, но разбрах, че създадох опасна ситуация. Бих искал да се извиня на ФИА. Приемам и уважавам решенията, които бяха взети на срещата в Париж, както и наказанието ми, наложено от стюардите в Баку.“