Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Себастиян Фетел с восъчна фигура в Берлин

Себастиян Фетел с восъчна фигура в Берлин

91
0
Ред Бул,Себастиан Фетел

Себастиян Фетел получи поредното голямо признание за своите постижения в моторните спортове. Восъчна статуя на германският пилот ще е сред фигурите изложени в на изложба на Мадам Тюсо в Берлин. Фигурата ще бъде представена официално в края на месец юли, но заради натоварения си график Фетел няма да присъства на изложбата. В последните шест месеца 14 човека работят по статуята в реален размер, която тежи около 36 килограма. Решението за направата й е дошло след допитване на посетителите на изложбата.

„Попитахме нашите гости, фигура на коя личност биха искали да видят“, обясни говорителката Нина Цербе пред Motorsport-Total.com. „Отговорите в полза на г-н Фетел бяха многобройни и постоянни в продължение на месеци. Затова и решихме да направим фигурата.“

Тя е направена като е използвано видео изображение, защото Фетел не е имал време да позира като модел. Общите разходи за изработването на фигурата са около 200 хил. евро.

Фетел не е единственият пилот от Формула 1, който има восъчна фигура. От месец май неговият колега в Ред Бул има такава в Сидни, Люис Хамилтън има в Блекпул, а Герхард Бергер във Виена.