Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Седалката на Окон се счупила на две при удара с Гасли: Просто...

Седалката на Окон се счупила на две при удара с Гасли: Просто пропаднах вътре в колата

1627
0
Естебан Окон
Естебан Окон; снимка: Алпин

Двата болида на Алпин отпаднаха след тежък удар помежду им в мелето в началото на Гран при на Унгария. Естебан Окон бе блъснат, след като Гуаню Жу удари Даниел Рикиардо, който отиде в Алпин-а и Окон излетя към Пиер Гасли. Колата му премина върху тази на съотборника му и се приземи.

„Ударът беше толкова тежък, че седалката ми се счупи на две. Просто пропаднах вътре в колата. Помислих, че задното окачване се е потрошило, защото управлението бе ужасяващо, което не бе изненадващо след толкова повреди. Оказа се обаче, че седалката се е счупила, което е променило позицията ми в кокпита“, обясни Окон

„Пиер стартира с меки гуми и целта му бе да спечели максимален брой места на старта. Това не бе проблем. Проблем бе ударът отзад, който извади и двама ни от надпреварата. Голям срам е и двете коли да отпаднат. Извадихме късмет, че всички са добре. Трябва бързо да забравим станалото и да продължим“, допълни Окон.

Гасли също каза, че случилото се е крайно разочароващо за целия отбор.

„Аз бях жертвата от инцидент между няколко коли. Нямаше къде да отида, нито как да избегна инцидента. Особено разочароващо е, след като направих толкова добър старт и спечелих позиции. В момента изглежда просто все нещо се случва. Всеки уикенд се разиграва някакъв лош сценарий като този. Надявам се да излезем бързо от тази спирала и да направим чисто състезание. Дано се получи в последния уикенд преди лятната ваканция“, каза още Гасли.

„Всички сме много разочаровани“, повтори думите на пилотите си и шефът на Алпин в F1 Отмар Шафнауер

„И двете ни коли станаха жертви на малшанс и инциденти в първата обиколки. Получи се ефекта на доминото: една кола удари друга, от там пострадаха нашите два болида, които нямаше как да избегнат станалото. В крайна сметка усещането е наистина горчиво и е трудно подобно нещо да се приеме. Предстои ни още един състезателен уикенд – на Спа. Там ще работим с надежда за по-добър късмет и силен отборен резултат“, допълни шефът на тима от Енстън.