Начало Други Седми подиум за Шевролет в Бърно

Седми подиум за Шевролет в Бърно

38
0

Момчетата от Шевролет спечелиха седмия си подиум за този сезон. Алън Меню завърши трети в първата надпревара в Бърно. За пистата е характерно, че колите със задвижване на задните колела имат видимо предимство.

Роб Хъф пък успя да завърши трети във второто състезание, но след това бе дисквалифициран заради несходство на предните му антиролбари със стандартите. Тимът бе ползвал пластмасови елементи, вместо да ползва метални, което реално не дава никакво предимство по отношение на представянето. Това действително бе жалко, тъй като със своя резултат Хъф можеше да заеме четвъртото място при пилотите.

Подиумът на Алън Меню дойде след изключително разумно каране, успявайки да запази ресурса на гумите си на писта, която е много сложна в такова отношение.

Същевременно второто състезание бе изключително интересно, като в един момент осем състезателите се бореха за втората позиция. Зрителите наблюдаваха фантастична гледка, при която никой не можеше да преброи реално докосванията и ударите между колите. Накрая Роб успя да се измъкне брилянтно, но поради липсата на късмет бе дисквалифициран.

Никола Ларини имаше доста труден уикенд, като първоначално трябваше да се бори с точните настройки, а след това с наказание, което му отреждаше старт от задните редици. Накрая той не извади късмет и при сложните условия на пистата.