Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сегашната кола на Мерцедес е по-трудна за каране от миналогодишната, твърди Хамилтън

Сегашната кола на Мерцедес е по-трудна за каране от миналогодишната, твърди Хамилтън

55
0
Люис Хамилтън

Тазгодишният болид на Мерцедес е по-труден за каране от миналогодишния. Това твърди Люис Хамилтън, след като минаха първите 4 състезания от новия сезон във Формула 1.

През 2017 г. колата на Мерцедес също не бе лесна за каране, като в екипа я определяха като примадона и трудна за настройване. През първата половина от сезона тя имаше и трудности с работата на гумите на Пирели.

Хамилтън спечели последния кръг в Баку с голяма доза късмет и поведе в шампионата с 4 точки пред Себастиан Фетел. Според него обаче колата на Ферари е най-добрата до момента и Сребърните стрели трябва да се стремят да победят нея.

„Определено имаме много работа за вършене. Още изоставаме, каза Хамилтън пред Sky Sports. – Чистата скорост на Ферари е много по-добра от нашата в момента.

Колата ни не е лоша, но трябва да я пооправим и да стане тя по-лесна за пилотиране. Определено тя не е така лесна за каране, както беше през миналата година.“