Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Семейството на Бианки започна съдебни действия срещу Ф1, ФИА и Маруся

Семейството на Бианки започна съдебни действия срещу Ф1, ФИА и Маруся

24
0

Семейството на Жул Бианки започна съдебни действия срещу Формула 1 (Formula One Group), ФИА (Международната автомобилна федерация) и екипа на Маруся относно смъртта на пилота, дошла в резултат на инцидента на пилота в Гран при на Япония през 2014 г.

Тогава той се удари в кран на пистата Сузука, който беше излязъл да вдигне разбитата кола на Адриан Сутил. Французинът издъхна през юли миналата година в резултат на тежките си мозъчни контузии, като преди това няколко месеца беше в кома.

След разследването на ФИА беше достигнато до заключението, че шефовете на спорта нямат вина за случилото се на 5 октомври 2014 г. Според родителите на Жул обаче са били допуснати големи грешки, които е можело да бъдат избегнати. Затова след месеци обмисляне, родителите са решили да започнат съдебни действия срещу Ф1, ФИА и Маруся във Великобритания.

„Искаме справедливост за Жул и да установим истината относно решенията, които са довели до катастрофата на нашия син в Гран при на Япония, заяви бащата Филип. – Като семейство, имаме толкова много въпроси без отговор и чувстваме, че инцидентът и смъртта на Жул можеха да бъдат избегнати, ако не бяха допуснати серия от грешки.”

Делото срещу трите страни ще бъде водено от Стюартс Лоу, който е изпратил предупредително писмо до ФИАуся Ф1 и Маруся за намеренията на семейството. В него се обяснява защо то смята, че споменатите страни са отговорни за инцидента.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter