Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сена: Хората помнят последното състезание, но за нас то ще е трудно

Сена: Хората помнят последното състезание, но за нас то ще е трудно

54
0
Бруно Сена,каска

Домашната надпревара е нещо специално за всеки автомобилен състезател, но когато фамилията ти е Сена и предстои Гран при на Бразилия, ситуацията е много по-различна.

Бруно, племенникът на легендарния шампион Аертон Сена, вече отбелязва годишнината от спечелването на третата титла на вуйчо си. Каската му е със специален дизайн, като тече и промоция на благотворителните кампании на фондацията, носеща името на Аертон. Състезателят на Рено обаче ще е истински хит на Интерлагос, където в края на другата седмица е последнят кръг от Формула 1 за 2011 г.

Бруно изкара тежък уикенд в Абу Даби, където се бореше с повреден KERS, наказание преминаване през бокса и липса на достатъчно скорост. Той се надява у дома в Сао Пауло нещата да се обърнат поне в известна степен, въпреки че тимът му е почти напълно сигурен в петото си място при конструкторите.

Вълнувам се наистина много. Всъщност от Абу Даби заминах направо за Бразилия, за да подготвя всичко. Състезанието ще е трудно заради характера на трасето. Интерлагос е класическа писта с няколко дълги, бавни завои в средната част. Едно е сигурно – хората ще помнят последната надпревара и как сме се представили в нея – обясни Сена.

Пилотът има куп PR и спонсорски събития, планирани за дните преди уикенда. Той се подготвя отсега и за подкрепата на феновете, които особено в Бразилия са изключително отдадени на любимите си състезатели:

Още миналата година видях колко внимание и страст отделят тези хора за мен и ми се ще да им дам нещо насреща като резултат, за да се гордеят. Флаговете се развяват за всички бразилски пилоти, а това е невероятно чувство.

Сена смята, че почти приключилият сезон е бил добър за него и определено крачка напред в кариерата му.

Подобрих работата си с инженерите по отношение извличане на максимума от автомобила. Трудихме се върху различни стратегии, някои се получиха. Други екипи прогресираха повече от нас и платихме цената за това като резултати на трасето. Сигурен съм, че тепърва можем да използваме наученото – допълни бразилецът.